Rólunk

Nádszegen 2003. augusztus elsején új időszámítás kezdődött az egészségügyi és szociális ellátás terén. Ünnepélyes átadását követően ekkor kezdte meg a működését a Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Központ, amelyben – összesen 70 férőhellyel – egy hospice-t és egy időseket szolgáló létesítményt (idősek otthonát) alakítottunk ki. A népesség elöregedése magával vonta az ilyen szolgáltatások iránti fokozottabb érdeklődést, és az épület idővel kicsinek bizonyult. Létesítményünk fennállásának ötödik évfordulóját új épület: a Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Központ II. megnyitásával ünnepeltük.

Az új épület 4050 m2 alapterületű, mely ily módon 89 polgártársunk számára teremt kényelmes új otthont: 25 ágy a hospice-ban, 64 pedig a Szociális Szolgáltatások Otthonában kapott helyet. A szakképzett személyzetnek, készséges és szeretetteljes hozzáállásának, a magas komfortfokozatú szobáknak és a modern technológiának köszönhetően garantált a magas színvonalú egészségügyi ellátás és gondozószolgálat.

Minden egyes szobában a kölcsönös kommunikációt lehetővé tevő jelzőberendezést szereltek fel, amely egyfelől módot ad az azonnali segélykérésre, másrészt lehetővé teszi, hogy lakójának óhaja szerint kellemes zene vagy éppen rádióadás szóljon.
Az épület közelében kis park található szökőkúttal és egy kis cukrászdával.

Az épületben

  • a létesítmény lakóit, valamint a községben vagy annak környékén élőket szolgáló rehabilitációs részleg,
  • ideggyógyászati szakrendelő
  • és nőgyógyászati szakrendelő is található,
  • a jövőben pedig más szakrendelők és egy kis laboratórium megnyitását is tervezzük.

Mint említettük, központjainkban egész sor egészségügyi és szociális szolgáltatást biztosítunk: a hospice-on, az időseknek kialakított létesítményen (nyugdíjas otthonon), a szociális szolgáltatások otthonán és a rehabilitációs részlegen kívül a nappali ellátást nyújtó szociális intézményt, az ADOS-t, a mobil hospice-t, a felügyeleti-kommunikációs rendszert, valamint az egészségügyi segédeszközök kölcsönzését, továbbá az egészségügyi célú és általános személyszállítást is.