Kérdések

Fizetés a szolgáltatásokért
Az ügyfél ellátására fordítandó bevételek több forrásból származnak (egészségbiztosítók, az ügyfél befizetései, közeli hozzátartozók hozzájárulásai, a Nagyszombati Önkormányzati Kerület Hivatalának és Nádszeg Község Önkormányzatának hozzájárulása, jogi és természetes személyek adófelajánlásai és más források).

Látogatások
Mivel a hospice-on belüli ellátás a betegek életminőségének lehetőség szerinti maximális javítása, a rokonok számára a nap 24 órájában lehetővé tesszük a jelenlétet. Ha a családtag szeretne rokonával tartózkodni a hospice-ban, kérvényezheti azt.

Mit hozni magunkkal?
A páciens hospice-ba való felvételének menete

  • személyazonossági igazolvány
  • egészségbiztosítói igazolvány
  • a páciens által használt orvosságok és segédeszközök,
  • higiéniai eszközök
  • pizsama, köpeny, kényelmes öltözet
  • kinti viselet, ruházat kinti mozgáshoz és hasonlóak

Jó volna, ha a páciensek és más személyek nem tartanának magunknál nagyobb összegű készpénzt vagy értéktárgyakat. A széfben kisebb értéktárgyak, betétkönyvek és készpénz tárolható.

A páciensnek hospice-ba való felvételének menete

A hospice-ba való felvétel iránti kérvényt a kezelőorvos tölti ki. A kérvény kézbesítését követően a kórházi kezelésre vonatkozó javaslatot a hospice orvosa bírálja el. A kérvényhez csatolandó az, a betegséget feltüntető orvosi látlelet, amely betegséggel a hospice-on belüli kezelés szükségességét indokolják. Az utolsó zárójelentésen kívül tartalmaznia kell az ajánlásokat és az azokat megfogalmazó orvos kódját.
Kizárólag a hospice-nak a szervezetünk igazgatója által vezetett szakértői csoportja jogosult annak eldöntésére, hogy a páciens felvételt nyer-e vagy sem. Szervezetünk igazgatója köti meg a 3 hónapra szóló szerződést a természetes vagy jogi személlyel.


A Hospice fenntartásához való hozzájárulásokat az OTP Bank Szlovákia Rt. dunaszerdahelyi fiókirodájában nyitott számlánkra várjuk: Príspevkový účet na prevádzku Hospicu: OTP Banka Slovensko a. s. pobočka Dunajská Streda, č. účtu: 7012274/ 5200