Idősek Otthona (nyugdíjas otthon)

A 15 férőhelyes idősek otthona egy- és kétágyas felszerelt szobákban biztosít szociális ellátást az ügyeletes személyzet állandó (három műszakos) jelenléte mellett (a szociális szolgáltatásokról szóló, 448/2008. Tt. számú törvény és a vállalkozásról szóló 455/1991. Tt. számú, későbbi módosítások és kiegészítések alapján értelmezett törvény szerint) azoknak az állampolgároknak, akik számára nem biztosítható egyéb szociális ellátás, vagy akik esetében a más ellátás nem jelent megoldást anyagi vagy szociális szükséghelyzetükben, s akik öregségi nyugdíjban részesülnek. Továbbá azoknak az állampolgároknak biztosítható szociális ellátás, akik kedvezőtlen egészségi állapotuk miatt más személy általi folyamatos ellátásra szorulnak, beleértve az egészségügyi ellátást is, s ezt az ellátást sem család, sem gondozószolgálat nem biztosíthatja e polgár számára.

Az idősek otthonában a következőket nyújtjuk:

  • étkeztetés
  • lakhatás
  • ellátás

További ellátás:

  • rendszeres ambuláns szakorvosi ellátás
  • rehabilitációs ellátás
  • szaktanácsadás
  • érdeklődési kör szerinti tevékenység
  • kulturális tevékenység

Létesítményünknek konyhája és étkezdéje is van, amely diétás étkezést is biztosít. Az étkeztetést Az egészséges táplálkozás követelményeivel összhangban, a meghatározott étkezési egységek alapján biztosítjuk, megfelelve a higiéniai és járványügyi előírásoknak. Napi ötszöri teljes étkezést biztosítunk, cukorbetegeknek II. vacsorát is.

Ügyfeleink számára rendszeresen tartunk kulturális rendezvényeket. Az érdeklődők a szociális (közösségszervező) munkatársunkkal felkereshetik a helyi könyvtárat, sétákra járnak. A családias légkör megteremtése érdekében a jubilánsoknak ünnepségeket, zenés összejöveteleket szervezünk.
Az idősek otthona szeretettel vár minden olyan polgárt, aki idősen is kedves, szeretetteljes és őszinte emberek társaságában szeretne élni, és várja mindazokat a magányosokat, akik elvesztették az abba vetett hitüket, amit a „szeretet“ szó jelent.